Voor 1 stoofperentaart
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 25 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg 270 g
- 5 stoofpeertjes, in kwarten, koelvers of zelfgemaakt
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
- 90 g suiker, kristal
- 4 eidooiers
- 40 g bloem
- 3 el pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
- Bak de bodem in 10 min blind af. (Blind bakken: Leg de over bakvorm met deeg het bakpapier en leg hierop de bakerwten, spliterwten of rijst)
- Haal na het bakken het bakpapier met de erwten uit de taart en zet de taart dan nog 5 min. in de oven.
- Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de room aan de kook en laat op laag vuur circa 3 min. garen. Laat de room afgedekt afkoelen.
- Vul de afgekoelde bladerdeegbodem met de room (klop deze eerst even door voor je hem erin giet).
- Leg de stoofpeertjes erop en strooi de pistachenoten hierover.