• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

WalnootHapjesEetmomentenReceptenSnack21-uurtje

Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

3 mei 2018

Dit hapje met geitenkaas en walnoot is een makkelijk te maken hapje voor bij je borrelplankje, heerlijk in combinatie met een glas rode wijn. Nog meer inspiratie nodig voor een nootachtige borrelplank, bekijk dan ons recept voor walnoten tapenade.

Bereidingstijd: ca. 30 min +15 min baktijd

Ingrediënten voor 20 hapjes

5 plakjes bladerdeeg

2 rollen geitenkaas

20 halve walnoten

1 eidooier

Traay honing

 

  • Snijd elke rol geitenkaas in ongeveer 10 plakjes van 0,5 cm.
  • Gebruik een steker of een glas net iets groter als de doorsnede van de plak geitenkaas om rondjes uit de plakjes bladerdeeg te steken.
  • Steek uit elk plakje 4 rondjes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de losgeklopte eidooier en leg op elk stukje bladerdeeg een plakje geitenkaas.
  • Vouw het bladerdeeg rond het plakje geitenkaas en leg de walnoot er bovenop.
  • Gebruik een lepel om wat honing over de hapjes te verspreiden en bak ze af in het midden van de oven op 200 graden Celsius.
  • In ongeveer 15 tot 20 minuten zullen de hapjes klaar zijn, besprenkel de hapjes met nog wat extra honing na het bakken.
  • Het lekkerste zijn ze als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze ook prima koud eten.

 

Mocht je geen fan zijn van geitenkaas, dan kan je de geitenkaas vervangen voor een goede camembert of brie. Deze kazen combineren allemaal perfect met walnoot en honing. Hapjes over? Serveer ze bij een frisse salade, zo heb je een heerlijk Zomerse maaltijdsalade.

Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing was last modified: april 19th, 2019 by admin
Summary
Recipe Name
Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing
Published On
2018-05-03
Preparation Time
30M
Cook Time
15M
Total Time
45M
walnotenbladerdeeghoningwalnoottapenadezongedroogde tomaatborrelgeitenkaas
vorige blogpost
Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat
volgende blogpost
Caesar Salade met zonnebloempitten

Misschien ook iets voor u

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie

Stamppot spruiten met noten en spek

Stamppot met spruiten, noten en spek

quinoa quiche met spruiten

Quinoa Quiche met Spruiten

Appel crumble met hazelnoten

Appel crumble met hazelnoten

Dadel notenrepen

Havermoutrepen / dadelnotenreep

Roodlof salade met pompoenpitten

Rauwkostsalade met witte kool en pecannoten

Stamppot rucola met walnoten en pijnboompitten

Speltbrood met pompoenpitten

Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top