• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

ZonnebloempittenEetmomentenReceptenLunchSaladeDiner

Caesar Salade met zonnebloempitten

29 mei 2018

Met een Caesar salade kan je oneindig variëren. Het belangrijkste is de dressing van ansjovis en de Romeinse sla, voeg verder aan de salade toe wat je lekker vindt of in huis hebt. Stukjes gebakken zalm met zongedroogde tomaat, zal heerlijk bij deze salade smaken.

Bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

1 krop Romeinse sla of little gem

2 gekookte eitjes in partjes gesneden

1 borst kipfilet

2 stuks Ansjovis uit een potje

1 à 2 Eidooiers

1 theelepel Mosterd

½ rasp en sap van een Citroen

1 theelepel Kappertjes

8 cherry tomaatjes

2 sneden oud wit brood

Zonnebloemolie

Olijfolie

Parmezaanse kaas

2 tenen knoflook

Provinciaalse kruiden

Zout

Bereiding

  • Pluk, was en droog de sla
  • Maak de dressing door de eidooiers samen met de ansjovis, mosterd, citroenrasp en sap en knoflook in een maatbeker te doen. Mix met de staafmixer alles fijn en voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot je een mayonaise dikte dressing hebt.
  • Bak of gril de kipfilet in de pan en kruid hem met wat zout en peper. Snijd de kip in plakjes.
  • Voor de croutons: doe wat olijfolie in een kom samen met de provinciaalse kruiden en een teentje fijngehakte knoflook.
  • Snijd het brood in grove blokken en meng deze met de olijfolie.
  • Bak de croutons krokant in een warme koekenpan en laat afkoelen.
  • Bak in dezelfde pan de zonnebloempitten en eventueel andere nootjes bruin en laat ze afkoelen.
  • Leg de sla op een bord en verdeel de stukjes ei, kip en de croutons over de salade. Zelf voeg ik altijd nog wat fijngehakte kappertjes en wat tomaatjes toe voor de frisheid.
  • Verdeel de dressing over de sla en werk af met de zonnebloempitjes en breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Als laatste schaaf je nog wat Parmezaanse kaas over de salade en je kunt gaan genieten.
  • Deze salade is lekker als maaltijd bij een warme Zomerse dag, maar ook heerlijk tijdens de lunch. Eet smakelijk!

 

Caesar Salade met zonnebloempitten was last modified: april 19th, 2019 by admin
Summary
Recipe Name
Caesar Salade
Published On
2018-05-29
Preparation Time
15M
Cook Time
15M
Total Time
30M
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
dressingcroutonssaladecaesar saladezonnebloempittenmaaltijdsalade
vorige blogpost
Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing
volgende blogpost
Oliën en vetten

Misschien ook iets voor u

Kipdij saté met pindasaus

Notenbrood met noten en pitten

Notenbrood met noten en pitten

Havermout ontbijt

Havermout ontbijt met walnoten en pecannoten

Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

Amaretti met pijnboompitjes

Pindasoep

Pindasoep

Mexicaanse koolsla met hazelnoten

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top