• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

HazelnotenEetmomentenRecepten11-uurtjeSnack4-uurtjeTaartenUitgelicht

Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

28 september 2018

Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: ca. 15 + 45 min baktijd.

Ingrediënten deeg

225 gram bloem

85 gram witte basterdsuiker

170 gram roomboter

¾ ei

Snuf zout

Vulling

4 grote appels

400 gram abrikozen geweld

4 el vanillesuiker

2 el abrikozenjam

Crumble

25 gram bloem

25 gram rietsuiker

25 gram havermout

100 gram hazelnoten

45 gram boter

Snuf zout

 

Bereiding bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door totdat je een bal kunt vormen.
  • Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Vet de taartvorm in met boter en bloem en rol de lap deeg uit.
  • Verdeel het deeg over de vorm, prik gaatjes in de bodem en bak af met een blindbakvulling +/- 15 min.
  • Haal dan de taart uit de oven, zodat je de vulling over de taart kunt verdelen.

 

Bereiding vulling

  • Verwijder van de appels de schil en het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
  • Verdeel de suiker en de jam over de appels en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
  • De abrikozen wel je even in warm water of een likeur en snijd ze door de midden.
  • De Vulling is nu klaar, deze kan je verdelen over de taart.

 

 

Bereiding crumble

  • Doe alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine of blender.
  • Laat de machine kort draaien tot dat er een mooie crumble ontstaat.
  • Zet de crumble even in de koelkast voordat je hem over de taart verdeeld.

 

Bakken

  • Als de vulling in de taart zit, kan de crumble over de taart verdeeld worden.
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin op 180 graden hetelucht.

Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble was last modified: april 19th, 2019 by admin
Summary
Recipe Name
Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble
Published On
2018-09-28
Preparation Time
20 min.
Cook Time
60 min.
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
hazelnotenappelstaartcrumble#appeltaartabrikozen
vorige blogpost
Kipdij saté met pindasaus
volgende blogpost
Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

Misschien ook iets voor u

Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Quiche met gerookte zalm en spinazie

Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten

Raw noten

Snacklijn RAW

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Stoofperentaart met pistache

Stoofperentaart met pistache

Custard taart met hazelnoten

Custard taart met hazelnoten

Appeltaart met gemende ongebrande noten

Appeltaart met gemengde ongebrande noten

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top