Appel galette met noten gezouten karamel

by admin
Appel galette met noten gezouten karamel

Voor 4-6 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers quiche-en taartdeeg 300 g
  • 2-3 appels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat, gemalen
  • 100 gr gemengde noten, grof gehakt

Gezouten karamelsaus:

  • 75 g boter
  • 50 g suiker, bruine basterd
  • 50 g suiker, kristal
  • 50 g golden syrup
  • 125 ml room
  • ½ -1 tl zoutvlokken, bijvoorbeeld fleur de sel

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C  boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Smelt de boter samen met de suikers en de syrup. Laat dit 3 min. pruttelen.
  3. Voeg de room en een ½ tl fleur de sel toe.
  4. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Laat het deeg rondom 3 cm. vrij.
  5. Smeer een laag karamelsaus over de bodem en houd een kleine hoeveelheid apart.
  6. Meng de appels met de kaneel en nootmuskaat. Verdeel dit over de karamelsaus en strooi hierover de noten.
  7. Bak de galette in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
  8. Giet de overgebleven karamelsaus over de gebakken taart.

You may also like