Hertenlende voor 6 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur : onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg 270 g
- 600 g hertenlende
- 300 g paddenstoelen, gehakt
- 100 g pecannoten, gehakt
- 70 g cranberries, gehakt
- 12 plakken parmaham
- 1 ei, geklutst
- Boter, om in te bakken
- Peper en zout, gemalen
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Smelt wat boter in de pan en bak de hertenlende aan alle kanten kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een stuk folie op de werkbank en leg de plakken parmaham hierop. (tegen elkaar)
- Meng de paddenstoelen met de pecannoten en cranberries en bak dit mengsel in een pan om het vocht eruit te bakken. Wanneer de substantie droog aanvoelt haal je de pan van het vuur.
- Laat het paddenstoelenmengsel afkoelen en verdeel/ smeer dit over de parmaham.
- Leg de hertenlende op het paddenstoelenmengsel.
- Rol de lende (met behulp van de folie) in de parmaham met paddenstoelenmengsel. Laat dit 20 min. opstijven in de koelkast.
- Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat. Haal de hertenlende uit het folie en rol de lende in het bladerdeeg. Rol het strak op en vouw goed dicht en leg het met de naad naar beneden op het bakpapier.
- Bestrijk het deeg met ei.
- Bak de Wellington in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
(De kerntemperatuur moet 45-50 ⁰C zijn. ) - Laat de filet wellington na het bakken ca. 10 min rusten.