• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

WalnootEetmomentenReceptenLunchDiner

Kikkererwtenpannenkoeken met spinazie, geitenkaas en walnoten

26 juli 2017

Voor 2 personen
Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: 25 min.


Ingrediënten

  • 100 g kikkererwten
  • 1 ei
  • 200 ml water
  • 300 g bladspinazie
  • pakje verse geitenkaas
  • handje gehakte walnoten
  • 1 el vloeibare honing
  • plantaardige olie om in te bakken
  • gemalen zwarte peper en zeezout
  • kruiden naar smaak (bijvoorbeeld knoflookpoeder, oregano)

Bereiding

  1. Maal de kikkererwten in een foodprocessor of elektrische koffiebonenmaler. Zeef de meel boven een kom om de harde stukjes er uit te zeven. Voeg het ei en het water toe en klop luchtig met een garde. Voeg naar smaak de kruiden, gemalen peper en zeezout toe.
  2. Verwarm een koekenpan met plantaardige olie naar keuze en giet er een dun laagje beslag in. Bak de pannenkoeken aan twee kanten goudbruin.
  3. Wok ondertussen de spinazie. Leg de beide pannenkoekjes op een bord en beleg aan een kant met een laagje spinazie, geitenkaas en de walnoten. Giet een beetje honing over de geitenkaas en bestrooi met peper en zout.

Tip: Rooster de kikkererwten van tevoren in een koekenpan voor een nootachtige smaak.

De pannenkoeken van kikkererwtenmeel zijn ook heerlijk om ‘puur’ te eten, zonder enige opsmuk. Vooral wanneer je de kikkererwten bakt met kruiden, gemalen peper en zeezout in ghee, is beleg eigenlijk niet meer nodig.

Kikkererwtenpannenkoeken met spinazie, geitenkaas en walnoten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Kikkererwtenpannenkoeken met walnoten
Published On
2017-07-26
Preparation Time
20 min.
Cook Time
25 min.
Total Time
45 min.
vorige blogpost
Iedere dag genieten van noten!
volgende blogpost
Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

Misschien ook iets voor u

Stamppot paksoi met cashewnoten

Dadel notenrepen

Havermoutrepen / dadelnotenreep

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes

Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

Menu vol noten

Notensnack

Appeltaart zonder taart

Appeltaart zonder taart maar wel met noten

Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

Rauwkostsalade met witte kool en pecannoten

quinoa quiche met spruiten

Quinoa Quiche met Spruiten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top