Voor 4-6 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol koelvers quiche-en taartdeeg 300 g
- 2-3 appels, geschild en in plakjes gesneden
- 1 tl kaneel
- ¼ tl nootmuskaat, gemalen
- 100 gr gemengde noten, grof gehakt
Gezouten karamelsaus:
- 75 g boter
- 50 g suiker, bruine basterd
- 50 g suiker, kristal
- 50 g golden syrup
- 125 ml room
- ½ -1 tl zoutvlokken, bijvoorbeeld fleur de sel
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Smelt de boter samen met de suikers en de syrup. Laat dit 3 min. pruttelen.
- Voeg de room en een ½ tl fleur de sel toe.
- Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Laat het deeg rondom 3 cm. vrij.
- Smeer een laag karamelsaus over de bodem en houd een kleine hoeveelheid apart.
- Meng de appels met de kaneel en nootmuskaat. Verdeel dit over de karamelsaus en strooi hierover de noten.
- Bak de galette in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
- Giet de overgebleven karamelsaus over de gebakken taart.