• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

CashewnotenAmandelenHazelnotenEetmomentenRecepten11-uurtje4-uurtjeTaarten

Appel galette met noten gezouten karamel

7 december 2016
Appel galette met noten gezouten karamel

Voor 4-6 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers quiche-en taartdeeg 300 g
  • 2-3 appels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat, gemalen
  • 100 gr gemengde noten, grof gehakt

Gezouten karamelsaus:

  • 75 g boter
  • 50 g suiker, bruine basterd
  • 50 g suiker, kristal
  • 50 g golden syrup
  • 125 ml room
  • ½ -1 tl zoutvlokken, bijvoorbeeld fleur de sel

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C  boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Smelt de boter samen met de suikers en de syrup. Laat dit 3 min. pruttelen.
  3. Voeg de room en een ½ tl fleur de sel toe.
  4. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Laat het deeg rondom 3 cm. vrij.
  5. Smeer een laag karamelsaus over de bodem en houd een kleine hoeveelheid apart.
  6. Meng de appels met de kaneel en nootmuskaat. Verdeel dit over de karamelsaus en strooi hierover de noten.
  7. Bak de galette in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.
  8. Giet de overgebleven karamelsaus over de gebakken taart.
Appel galette met noten gezouten karamel was last modified: mei 9th, 2018 by admin
vorige blogpost
Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia
volgende blogpost
Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries

Misschien ook iets voor u

Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes

Vegetarische saucijs met pijnboompitten - Foodnoot - receptfoto 1

Vegetarische saucijs met pijnboompitten

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Chocola in bladerdeeg - Foodnoot - receptfoto

Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

quinoa quiche met spruiten

Quinoa Quiche met Spruiten

Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Snackplank

Snackplank met noten

Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

Quiche met gerookte zalm en spinazie

Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top