• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

Cranberry'sPecannotenEetmomentenReceptenDiner

Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries

7 december 2016
Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries

Hertenlende voor 6 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur : onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg 270 g
  • 600 g hertenlende
  • 300 g paddenstoelen, gehakt
  • 100 g pecannoten, gehakt
  • 70 g cranberries, gehakt
  • 12 plakken parmaham
  • 1 ei, geklutst
  • Boter, om in te bakken
  • Peper en zout, gemalen

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Smelt wat boter in de pan en bak de hertenlende aan alle kanten kort aan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg een stuk folie op de werkbank en leg de plakken parmaham hierop. (tegen elkaar)
  4. Meng de paddenstoelen met de pecannoten en cranberries en bak dit mengsel in een pan om het vocht eruit te bakken. Wanneer de substantie droog aanvoelt haal je de pan van het vuur.
  5. Laat het paddenstoelenmengsel afkoelen en verdeel/ smeer dit over de parmaham.
  6. Leg de hertenlende op het paddenstoelenmengsel.
  7. Rol de lende (met behulp van de folie) in de parmaham met paddenstoelenmengsel. Laat dit 20 min. opstijven in de koelkast.
  8. Rol het bladerdeeg met het meegerolde bakpapier direct uit op de bakplaat. Haal de hertenlende uit het folie en rol de lende in het bladerdeeg. Rol het strak op en vouw goed dicht en leg het met de naad naar beneden op het bakpapier.
  9. Bestrijk het deeg met ei.
  10. Bak de Wellington in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
    (De kerntemperatuur moet 45-50 ⁰C zijn. )
  11. Laat de filet wellington na het bakken ca. 10 min rusten.
Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries was last modified: mei 9th, 2018 by Foodnoot
vorige blogpost
Appel galette met noten gezouten karamel
volgende blogpost
Mineraaltopppers!

Misschien ook iets voor u

Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

Chocola in bladerdeeg - Foodnoot - receptfoto

Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

Perzik van de BBQ met pistachenoten

Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

Cashew koeken met chocolate chips

Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

Stoofperentaart met pistache

Stoofperentaart met pistache

Stamppot paksoi met cashewnoten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top