Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 20 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1rol vers bladerdeeg 270 g
- 4 el poedersuiker
- 300 ml slagroom
- 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
- 2 el suiker, kristal
- 500 g frambozen
- 100 g Macadamia, grof gehakt
- Poedersuiker ter decoratie
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het deeg in 12 plakken van 5 cm bij 10 cm. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik de plakken in met een vork en bestrooi met poedersuiker. Bak deze af in het midden van de oven in ca. 15 min.
- Meng het vanillemerg en de suiker met de slagroom. Klop dit stevig op. Doe het mengsel in een spuitzak.
- Laat de bladerdeeg plakken goed afkoelen.
- Neem 8 afgebakken stukjes bladerdeeg, spuit een laagje slagroom, leg hierop de frambozen en strooi de macadamia nootjes erover. Stapel er 2 op elkaar en maak de millefeuille af met een stuk afgebakken bladerdeeg. Bestrooi deze toplaag met poedersuiker.
Tip: frambozen kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld ananas, passievrucht of aardebeien.
De macadamianoot kun je vervangen door hazelnoot of pistachenoten.