• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

PijnboompittenEetmomentenReceptenLunchDiner

Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten

7 december 2016
Quiche met gerookte zalm en spinazie

Voor 1 quiche rechthoekig
Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: 40 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg 270 g
  • 125 g verse zalm, in blokjes gesneden
  • 75 g gerookte zalm, in grove stukken gescheurd
  • 200 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 1 el mosterd
  • 60 g kaas, geraspt
  • 3 el pijnboompitten
  • Peper en zout, gemalen
  • Boter om in te vetten

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen. Prik met een   vork wat gaatjes in de bodem.
  3. Zet een pan op het vuur en doe de spinazie erin samen met de knoflook. Laat het mengsel 2 minuten op het vuur staan tot de spinazie is geslonken. Haal het mengsel van het vuur en schep de spinazie in een zeef. Duw het meeste vocht eruit.
  4. Mix de eieren met de room en de mosterd en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Leg de verse en gerookte zalm op de bodem van het deeg. Daarop en ertussen verdeel je de spinazie en 1 el pijnboompitten. Schenk het eimengsel erover.
  6. Strooi de geraspte kaas over de vulling.
  7. Bak de quiche onderin de oven in ca 35 min. goudbruin.
  8. Strooi 15 min voor het einde van de baktijd de resterende pijnboompitten over de quiche.
Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
vorige blogpost
Het goede van vet
volgende blogpost
Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

Misschien ook iets voor u

Roodlof salade met pompoenpitten

Pindasoep

Pindasoep

Gado Gado met pinda’s

Appeltaart met gemende ongebrande noten

Appeltaart met gemengde ongebrande noten

quinoa quiche met spruiten

Quinoa Quiche met Spruiten

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Mexicaanse koolsla met hazelnoten

Cashew koeken met chocolate chips

Stoofperentaart met pistache

Stoofperentaart met pistache

Kipdij saté met pindasaus

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top