Voor 1 quiche rechthoekig
Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: 40 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg 270 g
- 125 g verse zalm, in blokjes gesneden
- 75 g gerookte zalm, in grove stukken gescheurd
- 200 g verse spinazie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 eieren
- 200 ml room
- 1 el mosterd
- 60 g kaas, geraspt
- 3 el pijnboompitten
- Peper en zout, gemalen
- Boter om in te vetten
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Zet een pan op het vuur en doe de spinazie erin samen met de knoflook. Laat het mengsel 2 minuten op het vuur staan tot de spinazie is geslonken. Haal het mengsel van het vuur en schep de spinazie in een zeef. Duw het meeste vocht eruit.
- Mix de eieren met de room en de mosterd en breng het op smaak met peper en zout.
- Leg de verse en gerookte zalm op de bodem van het deeg. Daarop en ertussen verdeel je de spinazie en 1 el pijnboompitten. Schenk het eimengsel erover.
- Strooi de geraspte kaas over de vulling.
- Bak de quiche onderin de oven in ca 35 min. goudbruin.
- Strooi 15 min voor het einde van de baktijd de resterende pijnboompitten over de quiche.