• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

PistachenootEetmomentenRecepten11-uurtje4-uurtje

Stoofperentaart met pistache

7 december 2016
Stoofperentaart met pistache

Voor 1 stoofperentaart
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 25 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg 270 g
  • 5 stoofpeertjes, in kwarten, koelvers of zelfgemaakt
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
  • 90 g suiker, kristal
  • 4 eidooiers
  • 40 g bloem
  • 3 el pistachenoten, grof gehakt

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  3. Bak de bodem in 10 min blind af. (Blind bakken: Leg de over bakvorm met deeg het bakpapier en leg hierop de bakerwten, spliterwten of rijst)
  4. Haal na het bakken het bakpapier met de erwten uit de taart en zet de taart dan nog 5 min. in de oven.
  5. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de room aan de kook en laat op laag vuur circa 3 min. garen. Laat de room afgedekt afkoelen.
  6. Vul de afgekoelde bladerdeegbodem met de room (klop deze eerst even door voor je hem erin giet).
  7. Leg de stoofpeertjes erop en strooi de pistachenoten hierover.
Stoofperentaart met pistache was last modified: mei 9th, 2018 by admin
vorige blogpost
Custard taart met hazelnoten
volgende blogpost
Appeltaart met honingnoten

Misschien ook iets voor u

Rauwkostsalade met witte kool en pecannoten

Snackplank

Snackplank met noten

Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Plaattaart met abrikozen en noten

Plaatcake met abrikozen en noten

Speltbrood met pompoenpitten

Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes

Custard taart met hazelnoten

Custard taart met hazelnoten

Stamppot rucola met walnoten en pijnboompitten

Brood met geitenkaas, walnoten, honing en oregano

Brood met geitenkaas, walnoten, honing en oregano

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top