Voor 1 Pompoentaart
Voorbereiding: ca. 40 min.
Bereiding: 35 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg 300 g
- 500 g pompoen, in blokjes gesneden
- 2 tl tijm, blaadjes
- 125 g ricotta
- 100 g yoghurt, Grieks of Bulgaars
- 3 eieren
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 6 el feta, verkruimeld
- 2 el pompoenpitten, geroosterd
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- Olijfolie
- Peper en zout, gemalen
- Boter, om in te vetten
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Doe de blokjes pompoen in een bakblik. Besprenkel met olijfolie en tijm en bak in de oven voor ca. 30 min.
- Bak de rode ui in olijfolie voor 10 min. tot deze zacht is.
- Meng de ricotta, yoghurt en eieren en breng op smaak met peper en zout.
- Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
- Verdeel hierover de pompoenblokjes en de rode ui en schenk het eimengsel hierover.
- Verdeel de feta over de taart.
- Bak de taart onderin de oven in 30- 40 min. goudbruin.
- Voeg de geroosterde pitten de laatste 15 minuten toe.