Amaretti een lekker Italiaans amandel koekje voor bij de koffie of thee. Normaal gesproken bedekt met amandelschaafsel, maar voor de verandering en een extra bite hebben we die vervangen door pijnboompitten.
Bereidingstijd: ca. 30 min + 3 uur wachttijd
Ingrediënten voor 28 koekjes
200 gram gemalen amandelen
110 gram fijne kristalsuiker
60 gram eiwitten
25 gram honing
200 gram pijnboompitten
100 gram poedersuiker
1/2 theelepel zout
Citroenrasp van 1 citroen
1 theelepel vanille essence
Bereiding
- Meng de gemalen amandelen met suiker, zout en citroenrasp en zet apart
- Klop de eiwitten met een (stand) mixer totdat ze schuimig beginnen te worden
- Verwarm ondertussen de honing in een kleine pan en breng het aan de kook.
- Laat de honing ongeveer een halve minuut koken en voeg het druppelsgewijs toe aan de eiwitten terwijl de mixer blijft draaien.
- Laat de mixer draaien totdat de kom koud aan voelt.
- Voeg de eiwitten samen met de vanille toe aan het amandelmengsel en mix en door totdat het goed gemengd is.
- Zet het mengsel een uur in de koelkast om op te stijven, zodat je het makkelijker kan uitrollen
- Strooi de pijnboompitten uit over een stuk bakpapier en deel het deeg door vieren en rol elk stuk deeg uit over de pijnboompitten tot een lange “worst”
- Leg de rolletjes deeg op een bakplaatje of een bord, dek af en laat stevig worden in de koelkast.
- Haal de rollen deeg uit de koelkast en verdeel de rollen deeg in 7 gelijke stukken en wentel ze door de poedersuiker.
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bak de Amaretti in ongeveer 15 minuten bruin, maar nog zacht van binnen.
- Laat minimaal 10 minuten afkoelen, als ze koud zijn worden ze iets harder.
Nu alleen nog een flinke pot thee zetten en heerlijk genieten van dit glutenvrije koekje.
Summary
Recipe Name
Amaretti met pijnboompitjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time