• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

PijnboompittenEetmomentenReceptenSnack4-uurtje

Amaretti met pijnboompitjes

16 maart 2018

Amaretti een lekker Italiaans amandel koekje voor bij de koffie of thee. Normaal gesproken bedekt met amandelschaafsel, maar voor de verandering en een extra bite hebben we die vervangen door pijnboompitten.

 

Bereidingstijd: ca. 30 min + 3 uur wachttijd

Ingrediënten voor 28 koekjes

200 gram gemalen amandelen

110 gram fijne kristalsuiker

60 gram eiwitten

25 gram honing

200 gram pijnboompitten

100 gram poedersuiker

1/2 theelepel zout

Citroenrasp van 1 citroen

1 theelepel vanille essence

 

 

Bereiding 

  1. Meng de gemalen amandelen met suiker, zout en citroenrasp en zet apart
  2. Klop de eiwitten met een (stand) mixer totdat ze schuimig beginnen te worden
  3. Verwarm ondertussen de honing in een kleine pan en breng het aan de kook.
  4. Laat de honing ongeveer een halve minuut koken en voeg het druppelsgewijs toe aan de eiwitten terwijl de mixer blijft draaien.
  5. Laat de mixer draaien totdat de kom koud aan voelt.
  6. Voeg de eiwitten samen met de vanille toe aan het amandelmengsel en mix en door totdat het goed gemengd is.
  7. Zet het mengsel een uur in de koelkast om op te stijven, zodat je het makkelijker kan uitrollen
  8. Strooi de pijnboompitten uit over een stuk bakpapier en deel het deeg door vieren en rol elk stuk deeg uit over de pijnboompitten tot een lange “worst”
  9. Leg de rolletjes deeg op een bakplaatje of een bord, dek af en laat stevig worden in de koelkast.
  10. Haal de rollen deeg uit de koelkast en verdeel de rollen deeg in 7 gelijke stukken en wentel ze door de poedersuiker.
  11. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bak de Amaretti in ongeveer 15 minuten bruin, maar nog zacht van binnen.
  12. Laat minimaal 10 minuten afkoelen, als ze koud zijn worden ze iets harder.

Nu alleen nog een flinke pot thee zetten en heerlijk genieten van dit glutenvrije koekje.

 

Amaretti met pijnboompitjes was last modified: mei 9th, 2018 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Amaretti met pijnboompitjes
Published On
2018-03-16
Preparation Time
20M
Cook Time
25M
Total Time
1H
gemalen amandelenamandelkoekjepijnboompittenkoekjenotenkoekjeamarettiglutenvrij koekjeamandelpijnboompitjespijnboompittenamandelschaafsel
vorige blogpost
Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes
volgende blogpost
promo

Misschien ook iets voor u

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Vegetarische saucijs met pijnboompitten - Foodnoot - receptfoto 1

Vegetarische saucijs met pijnboompitten

Raw noten

Snacklijn RAW

Notenbrood met noten en pitten

Notenbrood met noten en pitten

Perzik van de BBQ met pistachenoten

Dadel notenrepen

Havermoutrepen / dadelnotenreep

Appeltaart met gemende ongebrande noten

Appeltaart met gemengde ongebrande noten

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

Baghlava met amandelen en pistachenoten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top