Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

by admin

Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: ca. 15 + 45 min baktijd.

Ingrediënten deeg

225 gram bloem

85 gram witte basterdsuiker

170 gram roomboter

¾ ei

Snuf zout

Vulling

4 grote appels

400 gram abrikozen geweld

4 el vanillesuiker

2 el abrikozenjam

Crumble

25 gram bloem

25 gram rietsuiker

25 gram havermout

100 gram hazelnoten

45 gram boter

Snuf zout

 

Bereiding bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door totdat je een bal kunt vormen.
  • Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Vet de taartvorm in met boter en bloem en rol de lap deeg uit.
  • Verdeel het deeg over de vorm, prik gaatjes in de bodem en bak af met een blindbakvulling +/- 15 min.
  • Haal dan de taart uit de oven, zodat je de vulling over de taart kunt verdelen.

 

Bereiding vulling

  • Verwijder van de appels de schil en het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
  • Verdeel de suiker en de jam over de appels en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
  • De abrikozen wel je even in warm water of een likeur en snijd ze door de midden.
  • De Vulling is nu klaar, deze kan je verdelen over de taart.

 

 

Bereiding crumble

  • Doe alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine of blender.
  • Laat de machine kort draaien tot dat er een mooie crumble ontstaat.
  • Zet de crumble even in de koelkast voordat je hem over de taart verdeeld.

 

Bakken

  • Als de vulling in de taart zit, kan de crumble over de taart verdeeld worden.
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin op 180 graden hetelucht.

Summary
Recipe Name
Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You may also like