Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: ca. 15 + 45 min baktijd.
Ingrediënten deeg
225 gram bloem
85 gram witte basterdsuiker
170 gram roomboter
¾ ei
Snuf zout
Vulling
4 grote appels
400 gram abrikozen geweld
4 el vanillesuiker
2 el abrikozenjam
Crumble
25 gram bloem
25 gram rietsuiker
25 gram havermout
100 gram hazelnoten
45 gram boter
Snuf zout
Bereiding bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door totdat je een bal kunt vormen.
- Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Vet de taartvorm in met boter en bloem en rol de lap deeg uit.
- Verdeel het deeg over de vorm, prik gaatjes in de bodem en bak af met een blindbakvulling +/- 15 min.
- Haal dan de taart uit de oven, zodat je de vulling over de taart kunt verdelen.
Bereiding vulling
- Verwijder van de appels de schil en het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
- Verdeel de suiker en de jam over de appels en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
- De abrikozen wel je even in warm water of een likeur en snijd ze door de midden.
- De Vulling is nu klaar, deze kan je verdelen over de taart.
Bereiding crumble
- Doe alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine of blender.
- Laat de machine kort draaien tot dat er een mooie crumble ontstaat.
- Zet de crumble even in de koelkast voordat je hem over de taart verdeeld.
Bakken
- Als de vulling in de taart zit, kan de crumble over de taart verdeeld worden.
- Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin op 180 graden hetelucht.
Summary
Recipe Name
Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
2 Review(s) Based on