Voor 4-6 personen
Voorbereiding: ca. 10 min.
Bereiding: 25 – 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 175 ⁰C
Ingrediënten
- 2 friszoete appels (bv Jonagold), het klokkenhuis verwijdert, in kleine blokjes gesneden
- 1 sinaasappel, 1/2 uitgeperst 1/2 rasp
- 2 tl kaneel, gemalen
- 3 el honing, vloeibaar
- 50 g ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
- 100 g hazelnoten, grof gehakt
- 100 g havermout
Bereiding
- Verwarm de oven voor.
- Leg de appelblokjes in een platte ovenschaal en meng dit met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, kaneel en honing.
- Meng de boter met de havermout en de hazelnoten tot een kruimelig geheel. Strooi de crumble over de appel.
- Bak de crumble in de oven in 25 – 30 min. goudbruin. Schep de appel-notencrumble aan tafel op de borden.