Appeltaart met honingnoten

by admin
Appeltaart met honingnoten

Appeltaart 20 cm diameter, voor 4-6 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 45 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 180 ⁰C, hetelucht 170 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche-en taartdeeg 300 g
  • 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl maizena
  • 4 el appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 150 gr gemengde noten
  • 2 el honing

Bereiding

  1. De oven op 180 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  3. Leg de appelblokjes op een bakplaat en bak in de oven voor 5 minuten. Laat de blokjes dan afkoelen.
  4. Meng de afgekoelde appelblokjes met de maizena, appelmoes, kaneel en rozijnen.
  5. Vul de bakvorm met het appelmengsel en druk licht aan.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
  7. Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
  8. Verdeel de notenmix over de gebakken taart en laat het afkoelen.

Tip: serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs

You may also like