Appeltaart 20 cm diameter, voor 4-6 personen
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 45 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 180 ⁰C, hetelucht 170 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol vers quiche-en taartdeeg 300 g
- 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 tl maizena
- 4 el appelmoes
- 1 tl kaneel
- 2 el rozijnen
- 150 gr gemengde noten
- 2 el honing
Bereiding
- De oven op 180 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
- Leg de appelblokjes op een bakplaat en bak in de oven voor 5 minuten. Laat de blokjes dan afkoelen.
- Meng de afgekoelde appelblokjes met de maizena, appelmoes, kaneel en rozijnen.
- Vul de bakvorm met het appelmengsel en druk licht aan.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
- Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
- Verdeel de notenmix over de gebakken taart en laat het afkoelen.
Tip: serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs