• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

WalnootHapjesEetmomentenSnack4-uurtje21-uurtje

Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

24 augustus 2017

Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereidingstijd: ca. 60 min.

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 tl geplette saffraan, geweekt in 1 tl water
  • 30 g gehakte walnoten
  • 2 el peterselie, fijn gesneden

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 ºC. Leg de aubergines op een vel aluminiumfolie en prik er met een vork gaatjes in. Bak ze in de oven totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer een uur. Laat vervolgens afkoelen.
  2. Schep het vruchtvlees uit de aubergines en laat uitlekken in een vergiet voor 20 min.
  3. Verwarm ondertussen de olie in een pan op medium hoog vuur. Fruit de ui en voeg daarna de aubergine en de gehakte knoflook toe. Bak dit voor 5 min. om het vocht te laten verdampen.
  4. Plaats de aubergine in een kom en voeg de yoghurt, zout en peper toe en meng dit.
  5. Wanneer het mengsel is afgekoeld voeg je de saffraan toe en bestrooi je dit met de knoflook, peterselie en walnoten.
Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt) was last modified: mei 9th, 2018 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Borani-e bademjan (dip van aubergine en yoghurt)
Published On
2017-08-24
Preparation Time
20 min.
Cook Time
60 min.
Total Time
1 uur en 20 min.
vorige blogpost
Baghlava met amandelen en pistachenoten
volgende blogpost
Vega met noten

Misschien ook iets voor u

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie

Menu vol noten

Notensnack

Mexicaanse koolsla met hazelnoten

Roodlof salade met pompoenpitten

Quiche met gerookte zalm en spinazie

Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten

Snackplank

Snackplank met noten

Perzik van de BBQ met pistachenoten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top