Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereidingstijd: ca. 60 min.
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 100 ml extra virgin olijfolie
- 1 gele ui
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 120 ml Griekse yoghurt
- zout en peper naar smaak
- 1/4 tl geplette saffraan, geweekt in 1 tl water
- 30 g gehakte walnoten
- 2 el peterselie, fijn gesneden
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 ºC. Leg de aubergines op een vel aluminiumfolie en prik er met een vork gaatjes in. Bak ze in de oven totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer een uur. Laat vervolgens afkoelen.
- Schep het vruchtvlees uit de aubergines en laat uitlekken in een vergiet voor 20 min.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan op medium hoog vuur. Fruit de ui en voeg daarna de aubergine en de gehakte knoflook toe. Bak dit voor 5 min. om het vocht te laten verdampen.
- Plaats de aubergine in een kom en voeg de yoghurt, zout en peper toe en meng dit.
- Wanneer het mengsel is afgekoeld voeg je de saffraan toe en bestrooi je dit met de knoflook, peterselie en walnoten.
Summary
Recipe Name
Borani-e bademjan (dip van aubergine en yoghurt)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time