Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie

by admin
Cantharellentaartje met cranberries en brie

Voor 4 Cantharellentaartjes
Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg 270 g
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 takje dragon, blaadjes fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 350 g cantharellen, schoongeveegd in grove stukken gesneden
  • 150 g boerenbrie, in plakken
  • 30 g pecannoten, gehakt
  • 20 g gedroogde cranberries, gehakt
  • 1 ei, geklutst

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Bak de cantharellen in olijfolie in 4 min. beetgaar. Laat de paddestoelen daarna uitlekken. Meng daarna de cranberries en pecannoten erdoor.
  3. Meng de eieren met de crème fraîche en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes.
  5. Leg elk stuk deeg in een met boter ingesmeerde quichevorm.
  6. Vul de vormen met het cantharellenmengsel en giet hierop het eimengsel.
  7. Leg hierop de brie en vouw de deegranden naar binnen.
  8. Bestrijk het deeg met ei.
  9. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

You may also like