Voor 4 Cantharellentaartjes
Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg 270 g
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 1 takje dragon, blaadjes fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 350 g cantharellen, schoongeveegd in grove stukken gesneden
- 150 g boerenbrie, in plakken
- 30 g pecannoten, gehakt
- 20 g gedroogde cranberries, gehakt
- 1 ei, geklutst
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Bak de cantharellen in olijfolie in 4 min. beetgaar. Laat de paddestoelen daarna uitlekken. Meng daarna de cranberries en pecannoten erdoor.
- Meng de eieren met de crème fraîche en dragon. Breng op smaak met peper en zout.
- Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen. Snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes.
- Leg elk stuk deeg in een met boter ingesmeerde quichevorm.
- Vul de vormen met het cantharellenmengsel en giet hierop het eimengsel.
- Leg hierop de brie en vouw de deegranden naar binnen.
- Bestrijk het deeg met ei.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.