• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

Bewust

Het verschil tussen blauwe en gele rozijnen

18 april 2018

Rozijnen zijn gedroogde druiven. Ze worden van diverse variëteiten druiven gemaakt maar de meest bekende is toch wel de pitloze witte Sultana druif. Van deze witte druif worden gele rozijnen gemaakt, dat klinkt logisch, maar waarschijnlijk verrassend voor velen worden ook blauwe rozijnen van de witte druif gemaakt.

Van dezelfde druif kunnen dus blauwe én gele rozijnen gemaakt worden, waar zit dan het verschil?

De druiven worden geplukt en gedroogd. De druif krimpt en wordt bruin. Dit zijn de blauwe rozijnen, bij gele rozijnen worden de druiven voor het drogen gedrenkt in potas (mengsel van zouten), hierdoor blijven ze licht van kleur. Na de eerste droogbeurt van ongeveer 10 dagen worden ze gewassen en ontdaan van steeltjes etc. Daarnaast worden de druiven gezwaveld met sulfiet of zwaveldioxide, waardoor het bruiningsproces wordt voorkomen.

Tenzij je allergisch bent voor sulfiet, kan het geen kwaad om dit te eten. Bovendien heeft Europa strenge limieten van het toegestane gehalte aan sulfiet. Het is een toegestaan conserveermiddel.

 

Gezond tussendoortje?

Rozijnen zijn in principe een gezond tussendoortje, ze bevatten de mineralen en vezels die ook in de druif zitten en ongeveer de helft van de vitaminen, de andere helft gaat verloren. Een nadeel is de grote hoeveelheid aan suikers. Het zijn dan wel fruitsuikers, maar het lichaam ziet geen onderscheid tussen verschillende soorten suikers. De druiven zijn klein geworden door het drogen. Je eet dus al snel veel meer rozijnen dan druiven waardoor je dus veel meer suikers binnen krijgt. Let dus op de hoeveelheid!

 

 

Het verschil tussen blauwe en gele rozijnen was last modified: april 19th, 2019 by admin
Summary
Het verschil tussen blauwe en gele rozijnen
Article Name
Het verschil tussen blauwe en gele rozijnen
Author
Vivian
Publisher Name
Foodnoot.nl
rozijnen
vorige blogpost
Cashew koeken met chocolate chips
volgende blogpost
Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

Misschien ook iets voor u

Menu vol noten

Wat is het verschil tussen rauwe, gebrande en geroosterde noten?

Waldorf salade

Waldorf salade met walnoten en rozijnen

Verse noten

Word je dik van noten?

Hazelnoten

Het goede van vet

Raw walnoten 2

Advies van de Gezondheidsraad

Dadel notenrepen

Menu vol noten

Snacklijn naturel

Mineraaltopppers!

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Noten zitten vol vitamines!

Amandelen close up

Iedere dag genieten van noten!

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top