• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

HazelnotenEetmomentenReceptenLunchSaladeDiner

Mexicaanse koolsla met hazelnoten

15 augustus 2017

Voorbereiding: ca. 20 min.


Ingrediënten

  • 200 g witte kool, in reepjes
  • 200 g rode kool, in reepjes
  • 4 wortels, geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl zout
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 50 g rozijnen
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • bosje koriander, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g hazelnoten
  • hazelnootolie Pelzmann

Voor de crema:

  • 100 g mayonaise
  • 200 gr creme fraiche
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken

Bereiding

  1. Meng de kool, de wortels, het limoensap en het zout in een kom. Doe het mengsel in een groot vergiet in de gootsteen en laat het ongeveer 1 uur uitlekken.
  2. Doe het mengsel weer in de kom en voeg de granaatappelpitjes, rozijnen, crema, chilivlokken en de helft van de koriander en fijngesnipperde rode ui toe. Meng goed
  3. Schep een beetje koolsla op een bord en bestrooi met de resterende koriander en rode ui. Garneer met de hazelnoten en wat hazelnootolie.
Mexicaanse koolsla met hazelnoten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Mexicaanse koolsla
Published On
2017-08-15
Preparation Time
20 min.
vorige blogpost
Borrelplank met Camembert uit de oven met pistache en honing
volgende blogpost
Rauwkostsalade met witte kool en pecannoten

Misschien ook iets voor u

Stoofperentaart met pistache

Stoofperentaart met pistache

Pompoentaart met ricotta en feta

Pompoentaart met ricotta, feta, pijnboompitten en pompoenpitten

Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

Power ontbijt met superfoodmix

Power ontbijt met superfoodmix

Dadel notenrepen

Havermoutrepen / dadelnotenreep

Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

Rustiek brood met Cranberry’s en Pecannoten, heerlijk met de pindakaas van de Pindakaaswinkel!

Kipdij saté met pindasaus

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top