Voorbereiding: ca. 20 min.
Ingrediënten
- 200 g witte kool, in reepjes
- 200 g rode kool, in reepjes
- 4 wortels, geraspt
- sap van 1 limoen
- 1 tl zout
- 50 g granaatappelpitjes
- 50 g rozijnen
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- bosje koriander, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 50 g hazelnoten
- hazelnootolie Pelzmann
Voor de crema:
- 100 g mayonaise
- 200 gr creme fraiche
- sap van 1 limoen
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken
Bereiding
- Meng de kool, de wortels, het limoensap en het zout in een kom. Doe het mengsel in een groot vergiet in de gootsteen en laat het ongeveer 1 uur uitlekken.
- Doe het mengsel weer in de kom en voeg de granaatappelpitjes, rozijnen, crema, chilivlokken en de helft van de koriander en fijngesnipperde rode ui toe. Meng goed
- Schep een beetje koolsla op een bord en bestrooi met de resterende koriander en rode ui. Garneer met de hazelnoten en wat hazelnootolie.
Summary
![recipe image](https://verseklassenoten.nl/wp-content/uploads/2017/08/Schermafbeelding-2017-08-21-om-16.39.13.png)
Recipe Name
Mexicaanse koolsla
Published On
Preparation Time