Notenbrood met noten en pitten

by admin
Notenbrood met noten en pitten

Ingrediënten

Voor 1 notenbrood met noten en pitten

  • 100 g amandelen
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g pompoenpitten
  • 1 tl fijn zeezout
  • 3 el gesmolten kokosolie plus extra voor het invetten
  • 2 geraspte wortels en gesneden spinazie
  • 5 eieren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe alle noten, pitten en zaden in een kom, voeg het zout en de olie en roer goed door.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng goed.
  • Schenk het beslag in een ingevet cakeblik of leg eerst een vel bakpapier in het blik en bak het brood in ca. 45 min. goudbruin.
  • Laat het brood helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.

Tip: om het brood lang te kunnen bewaren, wikkel het in een schone theedoek en bewaar tot een week in de koelkast, of vries het brood in.

Tip: beleg het brood bijvoorbeeld met geitenkaas en een beetje honing.

You may also like