Ingrediënten
Voor 1 notenbrood met noten en pitten
- 100 g amandelen
- 100 g hazelnoten
- 100 g zonnebloempitten
- 100 g pompoenpitten
- 1 tl fijn zeezout
- 3 el gesmolten kokosolie plus extra voor het invetten
- 2 geraspte wortels en gesneden spinazie
- 5 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe alle noten, pitten en zaden in een kom, voeg het zout en de olie en roer goed door.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng goed.
- Schenk het beslag in een ingevet cakeblik of leg eerst een vel bakpapier in het blik en bak het brood in ca. 45 min. goudbruin.
- Laat het brood helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.
Tip: om het brood lang te kunnen bewaren, wikkel het in een schone theedoek en bewaar tot een week in de koelkast, of vries het brood in.
Tip: beleg het brood bijvoorbeeld met geitenkaas en een beetje honing.