Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 10 min.
Bereiding: 35 min.
Ingrediënten
-
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
- 3 cm gember, geschild en fijn gesneden
- 1 lt water
- 2 kip bouillonblokjes
- 1 stengel citroengras, gewassen
- 125 g gerookte spekblokjes
- 1/2 wortel, geschild
- 1/2 prei, schoongemaakt
- 8 el pindakaas
- 1 chilpeper
- 1 el sambal manis
- 4 el ketjap manis
- 3 tl ketoembar
- 1/2 citroen
- 50 g gehakte pinda’s
- 6 bolletjes piment
- Peper en zout, gemalen
- 1 el plantaardige olie
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de ui, knoflook, sambal, ketoembar en gember voor ca. 2 min.
- Blus dit af met het water.
- Voeg de bouillontabletten, piment en alle groenten toe.
- Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma’s beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
- Haal het citroengras en de piment eruit. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap, koriander en chilipepers in een kom. Verdun dit met een paar eetlepels bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft.
- Roer de pindassaus door de bouillon en blend dit alles tot er een soep ontstaat. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap.
- Garneer met gehakte pinda’s, koriander en fijngehakte chilipeper.
Summary
Recipe Name
Pindasoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time