• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

Pinda'sEetmomentenReceptenLunchDiner

Pindasoep

12 april 2017
Pindasoep

Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 10 min.
Bereiding: 35 min.


Ingrediënten

    • 1 ui, gepeld en gesnipperd
    • 3 tenen knoflook, gepeld en geperst
    • 3 cm gember, geschild en fijn gesneden
    • 1 lt water
    • 2 kip bouillonblokjes
    • 1 stengel citroengras, gewassen
    • 125 g gerookte spekblokjes
    • 1/2 wortel, geschild
    • 1/2 prei, schoongemaakt
    • 8 el pindakaas
    • 1 chilpeper
    • 1 el sambal manis
    • 4 el ketjap manis
    • 3 tl ketoembar
    • 1/2 citroen
    • 50 g gehakte pinda’s
    • 6 bolletjes piment
    • Peper en zout, gemalen
    • 1 el plantaardige olie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de ui, knoflook, sambal, ketoembar en gember voor ca. 2 min.
  2. Blus dit af met het water.
  3. Voeg de bouillontabletten, piment en alle groenten toe.
  4. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma’s beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  5. Haal het citroengras en de piment eruit. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap, koriander en chilipepers in een kom. Verdun dit met een paar eetlepels bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft.
  6. Roer de pindassaus door de bouillon en blend dit alles tot er een soep ontstaat. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap.
  7. Garneer met gehakte pinda’s, koriander en fijngehakte chilipeper.
Pindasoep was last modified: mei 9th, 2018 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Pindasoep
Published On
2017-04-12
Preparation Time
15 min.
Cook Time
30 min.
Total Time
45 min.
Soep
vorige blogpost
Gado Gado met pinda’s
volgende blogpost
Noten zitten vol vitamines!

Misschien ook iets voor u

Roodlof salade met pompoenpitten

Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Stamppot spruiten met noten en spek

Stamppot met spruiten, noten en spek

Groene salade met pistachenoten

Snackplank

Snackplank met noten

Borrelplank met Camembert uit de oven met pistache en honing

Pompoentaart met ricotta en feta

Pompoentaart met ricotta, feta, pijnboompitten en pompoenpitten

Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top