• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

PijnboompittenPompoenpittenEetmomentenReceptenLunchDiner

Pompoentaart met ricotta, feta, pijnboompitten en pompoenpitten

7 december 2016
Pompoentaart met ricotta en feta

Voor 1 Pompoentaart
Voorbereiding: ca. 40 min.
Bereiding: 35 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg 300 g
  • 500 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 tl tijm, blaadjes
  • 125 g ricotta
  • 100 g yoghurt, Grieks of Bulgaars
  • 3 eieren
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 6 el feta, verkruimeld
  • 2 el pompoenpitten, geroosterd
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout, gemalen
  • Boter, om in te vetten

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Doe de blokjes pompoen in een bakblik. Besprenkel met olijfolie en tijm en bak in de oven voor ca. 30 min.
  3. Bak de rode ui in olijfolie voor 10 min. tot deze zacht is.
  4. Meng de ricotta, yoghurt en eieren en breng op smaak met peper en zout.
  5. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  6. Verdeel hierover de pompoenblokjes en de rode ui en schenk het eimengsel hierover.
  7. Verdeel de feta over de taart.
  8. Bak de taart onderin de oven in 30- 40 min. goudbruin.
  9. Voeg de geroosterde pitten de laatste 15 minuten toe.
Pompoentaart met ricotta, feta, pijnboompitten en pompoenpitten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
vorige blogpost
Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten
volgende blogpost
Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Misschien ook iets voor u

Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

Pindasoep

Pindasoep

Snackplank

Snackplank met noten

Roodlof salade met pompoenpitten

Cashew koeken met chocolate chips

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie

quinoa quiche met spruiten

Quinoa Quiche met Spruiten

Notenbrood met noten en pitten

Notenbrood met noten en pitten

Appeltaart met gemende ongebrande noten

Appeltaart met gemengde ongebrande noten

Stoofperentaart met pistache

Stoofperentaart met pistache

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top