• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

PompoenpittenHapjesEetmomentenOntbijtReceptenLunch

Speltbrood met pompoenpitten

21 juni 2017

Voor 6 personen
Voorbereiding: ca. 3-4 uur
Bereiding: 15-20 min. afbakken of 20-25 voorbakken
Oventemperatuur: onder/boven: 220 ⁰C
Anders benodigd: keukenmachine met deeghaak


Ingrediënten

  • 50 g voordeeg
  • 130 g speltbloem
  • 200 g tarwemeel
  • 200 g flespompoen, in blokjes van 2 cm.
  • 1 el venkelzaad
  • 60 g pompoenpitten
  • 140 ml lauwwarm water
  • 1 1/4 tl zout

Bereiding

  1. Maak een voordeeg op basis van 200 g bloem, 200 g water en 7 g gedroogde gist. Laat dit 2 uur onafgedekt rijzen op een warme plaats. Roer hierna door met een spatel en het is klaar voor gebruik.
  2. Verwarm de oven op 180 ⁰C hetelucht.
  3. Meng de pompoenblokjes in een kom met wat olijfolie en het venkelzaad.
  4. Doe het mengsel in een braadslee en doe er 2 el water bij. Dek af met aluminiumfolie en zet 40 min. in de oven.
  5. Haal uit de oven en haal de folie eraf. Zet de slede terug en gaar dan nog 15 min. na zonder folie.
  6. Prak het geheel hierna met een vork en laat afkoelen.

Voor het brooddeeg:

  1. Neem 50 g van het voordeeg. Meng dit met de speltbloem, pompoenpitten, tarwemeel, water, zout en het pompoenmengsel.
  2. Kneed het deeg in de keukenmachine ongeveer 20 min. en met de hand 20-25 min. tot het deeg soepel aanvoelt en je een mooi vliesje kunt trekken. Als je met de hand kneedt lijkt het deeg in het begin heel nat. Gebruik geen extra bloem of meel, het deeg wordt vanzelf droger naarmate je het langer kneedt. Als het deeg goed is laat je het afgedekt rijzen tot dubbel volume.
  3. Sla het deeg plat en laat nog even 20 min. rusten.
  4. Verdeel het deeg in de gewenste porties. Voor dit recept hebben we 6 broodjes van ongeveer 110 g deeg gevormd.

Voor de broodjes:

  1. Verwarm de oven voor op 220 ⁰C hetelucht.
  2. Bak de broodjes ongeveer 15-20 min. op een bakplaat in het midden van de oven. Plaats een schaaltje (ovenvast) met kokend water in de oven erbij voor een knapperige broodkorst. De broodjes zijn gaar als ze hol klinken als je erop tikt, of wanneer de binnenkant 95 ⁰C heeft bereikt (je kunt dit meten met een kernthermometer).

Je kunt de broodjes ook voorbakken zodat je ze in kunt vriezen en op een ander moment kunt opbakken. Dit doe je door de temperatuur van de oven op 150-160 ⁰C te zetten. Bak de broodjes nu ongeveer 20-25 min. af, of tot de binnenkant een temperatuur van 95 ⁰C heeft bereikt. Laat afkoelen en vries in.

 

Speltbrood met pompoenpitten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Speltbrood met pompoenpitten
Published On
2017-06-21
Preparation Time
3-4 uur
Cook Time
15-20 min.
Total Time
4 uur en 20 min.
foodnootpompoenpittenbroodpompoenspelttarwe
vorige blogpost
Stamppot paksoi met cashewnoten
volgende blogpost
Iedere dag genieten van noten!

Misschien ook iets voor u

Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

Borrelplank met Camembert uit de oven met pistache en honing

Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

Granola

Granola met noten en zaden

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Baghlava met amandelen en pistachenoten

Chocola in bladerdeeg - Foodnoot - receptfoto

Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

Vegetarische saucijs met pijnboompitten - Foodnoot - receptfoto 1

Vegetarische saucijs met pijnboompitten

Stamppot spruiten met noten en spek

Stamppot met spruiten, noten en spek

Quiche met gerookte zalm en spinazie

Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top