Ingrediënten
- 200 g roomboter
- 200 g witte basterdsuiker / kokosbloesemsuiker
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 8 g vanillesuiker
- Snufje zout
- 1,5 kl zoetzure appels, goudreinet
- 4 el honing
- 3 tl kaneel
- 2 handjes gemengde ongebrande, grof gehakte noten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170° C. boven-/ onderwarmte.
- Klop het ei los.
- Meng de boter, suiker, zelfrijzend bakmeel, ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg.
- Schil de appels en snij deze in plakjes. Meng de kaneel en de honing erdoor.
- Vet de grote springvorm in met boter.
- Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken.
- Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen.
- Doe het appelmengsel in de vorm.
- Bestrooi met de noten.
- Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak de taart in ca. 60 min. gaar en goudbruin.
- Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd.
- Giet tenslotte nog een beetje honing over de laag met noten.