Voor 1 taartvorm Ø 24 cm
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- 500 g broccoli, in roosjes
- 250 ml slagroom
- 200 g roombrie, in plakken gesneden
- 70 g cashewnoten ongezouten
- 4 eieren
- 1 el boter, om in te vetten
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
- peper en zout, gemalen
- een beetje cashewnoten, om te bestrooien
Bereiding
- Oven op 180° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
- Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen (als alternatief kan men ook het deeg met het meegerolde bakpapier gelijk in de vorm leggen, het invetten hoeft dan niet).
- De broccoli in 3 – 4 min. beetgaar koken, af laten koelen en over de bodem verdelen. De cashewnoten eroverheen strooien.
- De slagroom en de eieren met peper en zout loskloppen en over de broccoli gieten.
- Met ei bestrijken en in het midden van de oven in ca. 40 min. afbakken. De quiche de laatste 5 min. met brie beleggen.
- Na het bakken met cashewnoten bestrooien.