Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

by admin
Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

Voor 1 galette 
Voorbereiding: ca. 40 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg 300 g
  • 3 uien, in halve ringen gesneden
  • 1/2 tl tijm, blaadjes
  • 1 el boter
  • Snuf zout
  • Snuf suiker, kristal
  • 4 el gorgonzola, op kamertemperatuur
  • 3 el mascarpone, op kamertemperatuur
  • 200 g vijgen, in kwarten gesneden
  • 1 ei, geklutst
  • 40 g walnoten
  • 1 el balsamico azijn

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Smelt de boter in een pan, voeg de uien, tijm, suiker en zout toe. Laat op laag vuur ca. 30 min. karamelliseren.
  3. Meng 3 eetlepels gorgonzola en de mascarpone tot een egale massa.
  4. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Houd rondom 3 cm van de randen vrij. Besmeer met het kaasmengsel en leg daarop de gekarameliseerde uien en verdeel hierover de vijgen.
  5. Vouw de rand van het deeg over de vijgen naar binnen en bestrijk het deeg met ei.
  6. Bak de taart onderin de oven in ca. 30 min af. Strooi 15 min. voor het einde van de baktijd 1 el gorgonzola en de walnoten over de taart.
  7. Als de taart uit de oven komt, besprenkelen met balsamico azijn.

You may also like