Voor 6 pakketjes of 8 kleine borrelpakketjes
Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereiding: 25 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg 270 g
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 450 g gemengde paddenstoelen, in kwarten gesneden
- 1 paddenstoelen bouillonblokje, verkruimeld
- 100 ml droge witte wijn
- 1 el cognac
- 125 ml crème fraîche
- 2/3 bosje dragon, blaadjes ervan gehakt
- Olijfolie, om in te bakken
- 50 g gemengde noten, grof gehakt
- 50 g kaas, geraspt
- Peper en zout, gemalen
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook voor 10 min.
- Doe de paddenstoelen met een half bouillonblokje bij het uienmengsel. Zet het vuur hoog en bak voor 5 min. al roerend. Houd het vuur hoog en schenk de wijn erbij. Laat het 2 min. inkoken.
- Roer de cognac erdoor en voeg de crème fraîche en dragon toe.
- Draai het vuur laag en laat nog een minuutje zachtjes doorkoken.
- Breng de ragout op smaak met zout en peper.
- Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Snijd het bladerdeeg in 6 vierkantjes.
- Doe op elk vierkant een ruime hoeveelheid ragout. Vouw het vierkant dicht en druk de randen dicht met een vork.
- Bestrooi de pakketjes met de kaas en noten.
- Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. krokant.