Voor 1 Custard taart
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 2 rollen koelvers quichedeeg- en taartdeeg 300 g
- 4 eieren
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 100 g suiker, kristal
- Rasp van 1 citroen (liefst biologisch)
- 50 g witte chocolade, grof gehakt
- 30 g poedersuiker
- 50 g hazelnoten, gehakt
- Houd wat extra witte chocolade over voor decoratie
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Meng de eidooiers, de bloem, melk, suiker en citroenrasp in een steelpan. Verhit langzaam en blijf kloppen gedurende 10 min. De custard zal dan dik genoeg zijn dat deze blijft plakken aan de achterkant van een lepel. Voeg dan de chocolade toe en roer tot het is gesmolten. Laat dan de custard afkoelen.
- Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
- Vul de vorm met de afgekoelde custard.
- Snijd een cirkel uit het andere deeg ter grootte van de bakvorm. Leg deze dan op de custard en druk de randen samen met de randen van het onderste deeg.
- Snijd figuurtjes uit het overgebleven deeg.
- Bestrijk de taart met ei en plak hierop de figuurtjes. Snijd een kruisje in de taart om de stoom eruit te laten tijdens het bakken. Bestrijk ook de figuurtjes met ei.
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. tot gaar.
- Bestrooi de afgekoelde taart met hazelnoten, witte chocolade snippers en poedersuiker.