Stamppot paksoi met cashewnoten

by admin

Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 15 min.
Bereiding: 20 min.


Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappel, geschild en in stukken
  • 500 g paksoi, in reepjes
  • 2 kipfilets, in plakjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 4 el ketjap
  • 1 el sambal
  • 50 g cashewnoten
  • 1 el sesamzaad
  • 1/2 chilipeper, fijn gesneden
  • 1 el olie

Kipfilets kruiden

  • 2 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 tl sesamolie

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in 20 min. Bak intussen de cashewnoten en het sesamzaad in een droge koekenpan totdat deze mooi gekleurd zijn en laat vervolgens afkoelen.
  2. Bak dan de kipfilets met de kruiden in de olie in 4-5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de ketjap en sambal toe. Haal vervolgens uit de pan.
  3. Bak de paksoi op hoog vuur in 1 minuut samen met de chilipeper en haal dit vervolgens uit de pan.
  4. Giet de aardappels af en stamp fijn.
  5. Verwarm de kokosmelk en voeg dit toe aan de puree. Roer vervolgens de paksoi en chilipeper erdoor.
  6. Leg de kipfilet op de stamppot en bestrooi met de cashewnoten en het sesamzaad.
Summary
recipe image
Recipe Name
Stamppot paksoi
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

You may also like