Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereidingstijd: ca. 25 min.
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg 270 g
- 200 g vegetarisch gehakt
- 5 takjes tijm, geritst
- 70 g feta
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 el pikante pepers, fijngehakt of sambal
- 1 rode puntpaprika, fijngesneden
- 1 ei, heel
- 1 ei losgeklopt
- Peper en zout, gemalen
- 20 g pijnboompitten
- 1 tl tijmblaadjes
Bereiding
- De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Maak de vulling. Meng hiervoor het vegetarisch gehakt samen met het hele ei, paprika, sambal, tijm, oregano, feta en paprika. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit met het bakpapier en leg op de bakplaat. Leg over de lengte van het deeg de vulling in een staaf. Rol vervolgens het deeg eromheen, zodat je een gehaktstaaf krijgt.
- Leg de staaf in de gekozen vorm en besmeer met het losklopte ei. Bestrooi met pijnboompitten en tijmblaadjes. Bak af in de oven voor 35 min. tot een goudbruin resultaat.
Summary
Recipe Name
Vegetarische saucijs met pijnboompitten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time