• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

EetmomentenReceptenSnack4-uurtje

Cashew koeken met chocolate chips

12 april 2018

Deze cashew koeken zijn heerlijk groot en een echte guilty pleasure voor bij de koffie, makkelijk te maken en iedereen vind ze lekker. Varieer door de cashewnoten te vervangen voor hazelnoten, macadamia’s of pecannoten.

 

Bereidingstijd: ca. 30 min + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten voor 16 grote koeken

150 gram bloem

1/2 theelepel bakingsoda

1/4 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zout

115 gram koude roomboter in blokjes

100 gram suiker

100 gram bruine basterd suiker

1/2 ei

100 gram pure chocolade (liefst met minimaal 70% cacao)

100 gram witte chocolade

250 gram cashewnoten

3 blokjes karamel fudge in kleine blokjes gesneden

1/2 uitgeschraapt vanille stokje

 

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom behalve de chocolade, cashew noten en karamel fudge en kneed het met de hand tot een plakkerig deeg.
  • Snijd de chocolade en 2/3 van de cashewnoten in grove stukjes en kneed ze door het deeg.
  • Leg een stuk plasticfolie op het werkblad en leg het deeg erop en maak er een rol van zodat je het deeg straks in plakken kunt snijden.
  • Als het een mooie gladde rol is (overal even dik), laat 30 minuten in de koelkast koud worden zodat het makkelijker snijdt.
  • Zet de oven aan en verwarm hem voor op 160 graden Celsius hetelucht
  • Haal de rol uit de koelkast en wikkel de plastic folie van het deeg.
  • Snij met een scherp mes plakken van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Leg de koekjes met minimaal 3 cm afstand uit elkaar op de bakplaat, ze vloeien namelijk flink uit.
  • Verdeel de overige cashewnoten en de karamelblokjes over de koeken en duw ze voorzichtig in de nog niet afgebakken koekjes.
  • Bak de koekjes in 15 minuten op 160 graden bruin en krokant. Als ze uit de oven komen zullen ze nog zacht zijn, laat ze ongeveer 30 minuten afkoelen voordat je ze gaat eten.

 

Cashew koeken met chocolate chips was last modified: april 19th, 2019 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Cashew koeken met chocolate chips
Published On
2018-04-12
Preparation Time
30M
Cook Time
30M
Total Time
1H
karamelcashewnotennotenkoekjecashew notencashewchocoladekoekje
vorige blogpost
promo
volgende blogpost
Het verschil tussen blauwe en gele rozijnen

Misschien ook iets voor u

Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

Millefeuille met slagroom, frambozen en pistache

Millefeuille met slagroom, frambozen en macadamia

Menu vol noten

Notensnack

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

Custard taart met hazelnoten

Custard taart met hazelnoten

Tapenade met walnoot en zongedroogde tomaat

Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

Perenplaattaart met hazelnootpasta

Perenplaattaart met hazelnootpasta

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top