Een heerlijk knapperige Aziatische salade met lekker veel groenten. Door de rode pepertjes is deze salade aan de pittige kant, maar dat wordt goed gecompenseerd met de frisheid van de limoen. Je kunt deze salade koud maar ook lauwwarm eten, lekker tijdens de lunch of als aanvulling bij een currygerecht.
Bereidingstijd: ca. 25 min
Ingrediënten Aziatische salade
1 wortel
3 bosui
100 gram taugé
1/2 courgette
1 duim verse gember geraspt
1 eetlepel mirin (rijstwijn)
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel sesamolie
1 teen knoflook
2 limoenen (beide sap en 1 rasp)
1 rood pepertje
1 bosje koriander (alleen de blaadjes)
1 eetlepel sesamzaad
zout
peper
wokolie
Bereiding
- Snijd de wortel, courgette en bosui julienne (in reepjes, zie foto). Bij de courgette is het belangrijk dat je de zaadlijsten eruit haalt, deze worden snel zacht tijdens het bakken.
- Maak de dressing meteen in de schaal waar je de salade in maakt. Doe hiervoor de gember, mirin, soya, sesamolie, fijn gesneden knoflook, zout, peper en de limoen rasp en sap in de schaal.
- Meng dit met een garde goed door elkaar en voeg de rauwe bosui, taugé en gesneden rode peper in ringen toe.
- Doe wat wokolie in de pan en laat goed warm worden.
- Bak in de olie kort (+/- 1,5 minuut) de gesneden wortel en courgette in aan zodat ze iets zachter worden, maar nog wel krokant blijven.
- Voeg de warme groenten toe aan de schaal met koude groenten en meng goed door elkaar
- Rooster wat sesamzaadjes totdat ze bruin zijn en strooi over de salade bij het op dienen, evenals de blaadjes koriander.
Deze knapperige salade is heerlijk het vers gebakken brood met de pindakaas van de Pindakaaswinkel.
Eetsmakelijk!
Summary
Recipe Name
Aziatische salade met geroosterde sesamzaadjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time