• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

HazelnotenEetmomentenRecepten11-uurtje4-uurtje

Custard taart met hazelnoten

7 december 2016
Custard taart met hazelnoten

Voor 1 Custard taart
Voorbereiding: ca. 25 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 2 rollen koelvers quichedeeg- en taartdeeg 300 g
  • 4 eieren
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 100 g suiker, kristal
  • Rasp van 1 citroen (liefst biologisch)
  • 50 g witte chocolade, grof gehakt
  • 30 g poedersuiker
  • 50 g hazelnoten, gehakt
  • Houd wat extra witte chocolade over voor decoratie

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Meng de eidooiers, de bloem, melk, suiker en citroenrasp in een steelpan. Verhit langzaam en blijf kloppen gedurende 10 min. De custard zal dan dik genoeg zijn dat deze blijft plakken aan de achterkant van een lepel. Voeg dan de chocolade toe en roer tot het is gesmolten. Laat dan de custard afkoelen.
  3. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  4. Vul de vorm met de afgekoelde custard.
  5. Snijd een cirkel uit het andere deeg ter grootte van de bakvorm. Leg deze dan op de custard en druk de randen samen met de randen van het onderste deeg.
  6. Snijd figuurtjes uit het overgebleven deeg.
  7. Bestrijk de taart met ei en plak hierop de figuurtjes. Snijd een kruisje in de taart om de stoom eruit te laten tijdens het bakken. Bestrijk ook de figuurtjes met ei.
  8. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. tot gaar.
  9. Bestrooi de afgekoelde taart met hazelnoten, witte chocolade snippers en poedersuiker.
Custard taart met hazelnoten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
vorige blogpost
Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie
volgende blogpost
Stoofperentaart met pistache

Misschien ook iets voor u

Menu vol noten

Notensnack

Dadel notenrepen

Havermoutrepen / dadelnotenreep

Quiche met gerookte zalm en spinazie

Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten

Roodlof salade met pompoenpitten

Appel galette met noten gezouten karamel

Appel galette met noten gezouten karamel

Groene salade met pistachenoten

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie

Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top