Voor 1 galette
Voorbereiding: ca. 40 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C
Ingrediënten
- 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg 300 g
- 3 uien, in halve ringen gesneden
- 1/2 tl tijm, blaadjes
- 1 el boter
- Snuf zout
- Snuf suiker, kristal
- 4 el gorgonzola, op kamertemperatuur
- 3 el mascarpone, op kamertemperatuur
- 200 g vijgen, in kwarten gesneden
- 1 ei, geklutst
- 40 g walnoten
- 1 el balsamico azijn
Bereiding
- De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
- Smelt de boter in een pan, voeg de uien, tijm, suiker en zout toe. Laat op laag vuur ca. 30 min. karamelliseren.
- Meng 3 eetlepels gorgonzola en de mascarpone tot een egale massa.
- Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Houd rondom 3 cm van de randen vrij. Besmeer met het kaasmengsel en leg daarop de gekarameliseerde uien en verdeel hierover de vijgen.
- Vouw de rand van het deeg over de vijgen naar binnen en bestrijk het deeg met ei.
- Bak de taart onderin de oven in ca. 30 min af. Strooi 15 min. voor het einde van de baktijd 1 el gorgonzola en de walnoten over de taart.
- Als de taart uit de oven komt, besprenkelen met balsamico azijn.