• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

WalnootEetmomentenReceptenLunchDiner

Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

7 december 2016
Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten

Voor 1 galette 
Voorbereiding: ca. 40 min.
Bereiding: 30 min.
Oventemperatuur: onder/boven: 200 ⁰C, hetelucht 180 ⁰C

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers quiche- en taartdeeg 300 g
  • 3 uien, in halve ringen gesneden
  • 1/2 tl tijm, blaadjes
  • 1 el boter
  • Snuf zout
  • Snuf suiker, kristal
  • 4 el gorgonzola, op kamertemperatuur
  • 3 el mascarpone, op kamertemperatuur
  • 200 g vijgen, in kwarten gesneden
  • 1 ei, geklutst
  • 40 g walnoten
  • 1 el balsamico azijn

Bereiding

  1. De oven op 200 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Smelt de boter in een pan, voeg de uien, tijm, suiker en zout toe. Laat op laag vuur ca. 30 min. karamelliseren.
  3. Meng 3 eetlepels gorgonzola en de mascarpone tot een egale massa.
  4. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Houd rondom 3 cm van de randen vrij. Besmeer met het kaasmengsel en leg daarop de gekarameliseerde uien en verdeel hierover de vijgen.
  5. Vouw de rand van het deeg over de vijgen naar binnen en bestrijk het deeg met ei.
  6. Bak de taart onderin de oven in ca. 30 min af. Strooi 15 min. voor het einde van de baktijd 1 el gorgonzola en de walnoten over de taart.
  7. Als de taart uit de oven komt, besprenkelen met balsamico azijn.
Galette met vijgen, gekarameliseerde uien en walnoten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
vorige blogpost
Quiche met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitten
volgende blogpost
Pompoentaart met ricotta, feta, pijnboompitten en pompoenpitten

Misschien ook iets voor u

Amaretti met pijnboompitjes

Pompoentaart met ricotta en feta

Pompoentaart met ricotta, feta, pijnboompitten en pompoenpitten

Havermout ontbijt

Havermout ontbijt met walnoten en pecannoten

Menu vol noten

Notensnack

Borrelplank met Camembert uit de oven met pistache en honing

Gado Gado met pinda’s

Appel crumble met hazelnoten

Appel crumble met hazelnoten

Dadel notenrepen

Havermoutrepen / dadelnotenreep

Geitenkaas bladerdeeg hapjes met walnoot en honing

Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries

Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top