Ingrediënten voor ongeveer 10-12 havermout dadelrepen
- 150 g havervlokken
- 150 g noten (amandelen, walnoten, pecannoten), pompoentpitten en zonnebloempitten, grofgehakt
- 200 g dadels
- 4 el honing
- Snufje zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175° C boven-/onderwarmte
- Doe de dadels in de keukenmachine of foodprocessor en maal de dadels fijn tot een dadelpuree. Voeg eventueel een klein beetje water toe zodat het malen wat beter gaat.
- Doe de noten, pitten en havermout bij de dadelpuree in de keukenmachine. Voeg een klein beetje zeezout toe. Laat even draaien zodat alles goed mengt.
- Schep het dadelnotenmengsel in een kom en voeg de honing toe. Roer door elkaar totdat alles goed aan elkaar plakt.
- Bekleed een lage bakvorm (+/- 18 bij 25) met bakpapier. Schep het dadelmengsel hierin en verdeel over de vorm, zodat het ongeveer 5 cm dik is. Strijk plat met een spatel.
- Bak de repen ongeveer in ca. 25-30 min. in de oven, totdat ze lichtbruin zijn.
- Laat het geheel eerst afkoelen, til daarna het dadelmengsel uit de vorm op een plank en snijd in repen.