• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

Bewust

Menu vol noten

9 maart 2017
Dadel notenrepen

Menu vol noten!

Van je vroege ontbijt tot het laatste tussendoortje van de dag; noten kunnen altijd. Laat je inspireren door mijn weekmenu vol noten!

Ontbijt op maandag: schaaltje kwark met 1 banaan in plakjes en zelfgemaakte muesli van 3 eetlepels havermout, 1 eetlepel gehakte walnoten en 1 eetlepel gedroogde cranberries.

Lunchsalade op dinsdag: bestrooi je salades rijk met noten, pitten en zaden. Lekker is bijvoorbeeld een witlofsalade (bijgerecht voor 4 personen) van 3 struikjes fijngesneden witlof, met 2 sinaasappels in stukjes, 30 g hazelnoten, 20 g zonnebloempitjes en 4 eetlepels yoghurtdressing.

Stamppot op woensdag: vandaag een vegetarische stamppot voor 2 personen van 500 g aardappelen die je met melk en peper tot puree stampt, 400 g schoongemaakte en gekookte spruitjes, 100 g geraspte oude kaas en 50 g cashewnoten. Noten geven een (vegetarische) smeuïge stamppot wat meer bite!

Pasta op donderdag: ook zo dol op pasta pesto? Je kunt pesto ook maken van andere kruiden, noten en zaden, bijvoorbeeld Hollandse pesto van oude kaas, hazelnoten en peterselie.

Tussendoortje op vrijdag: snijd 1 appel in schijfjes en bak de schijfjes in een beetje vloeibare margarine. Bestrooi de schijfjes met kaneel en eet ze met 125 gram magere kwark en 1 eetlepel gehakte hazelnoten

Luxe groenten op zaterdag: groenten gegrild in de oven of op de barbecue? Maak ze extra lekker met een pistachesalsa. Hak hiervoor gepelde en gezouten pistachenoten in een blender en schenk er neutrale olie bij tot je een dikke saus hebt. Vooral lekker bij geroosterde paprika, courgette en ui!

Notenreep tussendoor op zondag: een handje noten is altijd lekker tussendoor. Maar net zo makkelijk maak je er een reep van. Hak hiervoor 175 gram (ongezouten) amandelen in een blender klein. Voeg 250 gram gedroogde pruimen, vijgen of abrikozen toe en zet de blender nog even aan totdat alles goed gemengd is. Bedek de bodem van een lage vorm met een stukje bakpapier. Schep het noten-vruchtenmengsel in de vorm en druk het aan met de achterkant van een vochtige lepel. Plaats de vorm 2 uur in de vriezer en snij daarna in repen. Bewaar in de koelkast.

Menu vol noten was last modified: augustus 17th, 2017 by admin
Elke dag noten
vorige blogpost
Snacklijn naturel
volgende blogpost
Waldorf salade met walnoten en rozijnen

Misschien ook iets voor u

Noten tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding

Raw walnoten 2

Advies van de Gezondheidsraad

Dadel notenrepen

Noten voor sporters

Waldorf salade

Waldorf salade met walnoten en rozijnen

Amandelen close up

Iedere dag genieten van noten!

Het verschil tussen blauwe en gele rozijnen

Pompoensalade met geroosterde amandelen

Vega met noten

Verse noten

Word je dik van noten?

Menu vol noten

Wat is het verschil tussen rauwe, gebrande en geroosterde noten?

Hazelnoten

Het goede van vet

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top