Voor 1 taartvorm Ø 24 cm
- 1 rol koelvers bladerdeeg 270 g
- 4 rijpe peren
- 300 g hazelnootpasta
- 150 g roomkaas
- 1/2 biologische citroen
- 1 el (gesuikerde) pompoenpitten
Bereiding
- In een ruime pan het water aan de kook brengen. De peren schillen, het steeltje laten zitten, en de peren inwrijven met citroen. In ca. 15 min. koken, uit de pan nemen en af laten koelen.
- Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
- Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
- De roomkaas en de hazelnootpasta vermengen en het bladerdeeg tot aan de rand bestrijken.
- De peren halveren en het steeltje steeds aan 1 helft laten zitten. De peren in 2 rijen op de taart leggen, met de steeltjes naar beneden.
- Met (gesuikerde) pompoenpitten bestrooien en in het midden van de oven in 15 – 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken even af laten koelen.