Voorbereiding: ca. 15 min.
Bereiding: ca. 15 min.
Je kunt van pindasaus nooit genoeg in huis hebben. Zorg er dan ook voor dat je wat extra maakt als je zelf je pindasaus maakt en vries wat in. Zo heb je altijd een heerlijke pindasaus in huis voor je saté of voor bij de friet, rijst of gehaktballetjes. Enjoy!
Ingrediënten pindasaus
200 gram pinda’s
1 kleine ui fijn gehakt
2 teentjes knoflook geperst
2 tl sereh poeder
2 tl laos poeder
2 tl kardemom poeder
1 duim vers geraspte gember
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel sambal oelek
Flinke scheut ketjap
1 blikje kokosmelk
Water
Zout
Peper
Ingrediënten kipdijsaté 4 personen
4 kippendijen in stukken gesneden
2 eetlepels ketjap
Zout
Peper
1 eetlepel sambal
2 eetlepels wokolie
2 tl gember poeder
1 teen knoflook geperst
2 tl sereh poeder
Bereiding saté saus
- Verwarm de pinda’s op een bakplaat in de oven ongeveer 15 minuten op 180 graden Celsius
- Laat 15 minuten afkoelen en maal ze tot een gladde pindakaas in een foodprocessor
- Doe wat wokolie in een pan en fruit een uitje aan.
- Voeg alle specerijen toe en bak even kort mee.
- Doe de pindakaas erbij en meng goed door.
- Voeg nu net zoveel kokosmelk en water toe totdat je een gladde saus hebt.
- Proef even na en voeg zonnodig nog wat extra zout toe.
Bereiding kippendijsaté
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal en voeg hier de kipblokjes aan toe.
- Laat de kip minimaal een nachtje marineren en rijg ze de volgende dag aan stokjes.
- Bak op een grillplaat of op de barbecue de saté gaar en serveer met de zelfgemaakte satésaus.
Ook lekker op een broodje 😉