• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

HapjesEetmomentenSnackDiner

Kipdij saté met pindasaus

7 september 2018

Voorbereiding: ca. 15 min.
Bereiding: ca. 15 min.

Je kunt van pindasaus nooit genoeg in huis hebben. Zorg er dan ook voor dat je wat extra maakt als je zelf je pindasaus maakt en vries wat in. Zo heb je altijd een heerlijke pindasaus in huis voor je saté of voor bij de friet, rijst of gehaktballetjes. Enjoy!

Ingrediënten pindasaus

200 gram pinda’s

1 kleine ui fijn gehakt

2 teentjes knoflook geperst

2 tl sereh poeder

2 tl laos poeder

2 tl kardemom poeder

1 duim vers geraspte gember

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel sambal oelek

Flinke scheut ketjap

1 blikje kokosmelk

Water

Zout

Peper

Ingrediënten kipdijsaté 4 personen

4 kippendijen in stukken gesneden

2 eetlepels ketjap

Zout

Peper

1 eetlepel sambal

2 eetlepels wokolie

2 tl gember poeder

1 teen knoflook geperst

2 tl sereh poeder

 

Bereiding saté saus

  • Verwarm de pinda’s op een bakplaat in de oven ongeveer 15 minuten op 180 graden Celsius
  • Laat 15 minuten afkoelen en maal ze tot een gladde pindakaas in een foodprocessor
  • Doe wat wokolie in een pan en fruit een uitje aan.
  • Voeg alle specerijen toe en bak even kort mee.
  • Doe de pindakaas erbij en meng goed door.
  • Voeg nu net zoveel kokosmelk en water toe totdat je een gladde saus hebt.
  • Proef even na en voeg zonnodig nog wat extra zout toe.

 

Bereiding kippendijsaté

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal en voeg hier de kipblokjes aan toe.
  • Laat de kip minimaal een nachtje marineren en rijg ze de volgende dag aan stokjes.
  • Bak op een grillplaat of op de barbecue de saté gaar en serveer met de zelfgemaakte satésaus.

Ook lekker op een broodje 😉

 

Kipdij saté met pindasaus was last modified: april 19th, 2019 by admin
Summary
Recipe Name
Pindasaus
Published On
2018-09-07
Preparation Time
15 min.
Cook Time
15 min.
kipsaté#pinda'ssatépindasaussatesauskipkippendij
vorige blogpost
Oliën en vetten
volgende blogpost
Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

Misschien ook iets voor u

Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries

Hertenlende met paddenstoelen, parmaham, pacannoten en cranberries

Appel galette met noten gezouten karamel

Appel galette met noten gezouten karamel

Custard taart met hazelnoten

Custard taart met hazelnoten

Havermout ontbijt

Havermout ontbijt met walnoten en pecannoten

Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Bospaddenstoelpakketjes met notenkorst

Stamppot paksoi met cashewnoten

Banaan van de BBQ met chocolade en hazelnoten

Menu vol noten

Notensnack

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top