Plaatcake met abrikozen en notenIngrediënten
- 150 g extra vierge kokosolie
- 150 kokosbloesemsuiker
- 200 g speltbloem
- 2 tl bakpoeder
- 200 g sojayogurt
- 12 abrikozen, geweld
- 2 el hazelnoten, ongebrand en grofgehakt
- 2 el amandelen, ongebrand en grofgehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte.
- Meng de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder en de bloem door elkaar.
- Smelt het kokosvet en voeg toe aan de meel en mix het glad.
- Roer als laatste de sojayoghurt erdoorheen.
- Leg een vel bakpapier in een lage bakvorm en vul met het beslag.
- Druk 12 gewelde abrikozen in het cakebeslag en beleg met de ongebrande grofgehakte hazelnoten en amandelen.
- Bak de cake in 25 minuten gaar.