Deze taart is om je vingers erbij op te eten. Door de dadels is hij lekker klef en zoet en de likeur proef je goed terug in de cake. Heb je nou geen likeur 43 in huis, gebruik dan een neutrale rum of alleen koffie.
Voorbereiding: ca. 15 min.
Bereiding: ca. 15 + 50 min baktijd.
Ingrediënten beslag
240 gram bloem
160 gram licht bruine basterdsuiker
150 gram roomboter
300 gram dadels
100 gram likeur 43
75 gram sterke koffie
2 eieren
1 dessertlepel bakinsoda
1 dessertlepel bakpoeder
Snuf zout
Karamel
400 gram gecondenseerde melk
4 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels roomboter
2 eetlepels karamel snoepjes/boterbabbelaars gehakt
Bereiding cake
- Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius hetelucht
- Verwarm de koffie samen met de likeur 43 en laat de dadels hier minimaal 30 minuten in weken
- Meng de bloem met de boter, bakpoeder, bakingsoda, eieren en het zout en laat de mixer alles goed mengen.
- Maal de dadels met het koffie/likeur mengsel in een keukenmachine of blender fijn tot een pasta.
- Voeg de dadelpasta bij het deegmengsel en verdeel het beslag in een ingevette tulbandvorm.
- Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak af op 165 graden Celsius hetelucht. Na ongeveer 50 minuten zal de cake gaar zijn.
Bereiding karamel
- Doe de suiker in een steelpan en laat de suiker karamelliseren.
- Als de suiker is opgelost, voeg dan de roomboter toe.
- Laat even kort bruisen en voeg dan het blikje gecondenseerde melk toe aan de karamel.
- Laat de karamel ongeveer 6 minuten doorkoken en blijf goed roeren!
- Verdeel de karamel over de afgekoelde cake en strooi de gehakte boterbabbelaars erover.
Summary
Recipe Name
Sticky toffee cake met dadels en likeur 43
Published On
Preparation Time
Cook Time