• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

ReceptenSnackTaarten

Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

10 oktober 2018

Deze taart is om je vingers erbij op te eten. Door de dadels is hij lekker klef en zoet en de likeur proef je goed terug in de cake. Heb je nou geen likeur 43 in huis, gebruik dan een neutrale rum of alleen koffie.

Voorbereiding: ca. 15 min.
Bereiding: ca. 15 + 50 min baktijd.

Ingrediënten beslag

240 gram bloem

160 gram licht bruine basterdsuiker

150 gram roomboter

300 gram dadels

100 gram likeur 43

75 gram sterke koffie

2 eieren

1 dessertlepel bakinsoda

1 dessertlepel bakpoeder

Snuf zout

Karamel

400 gram gecondenseerde melk

4 eetlepels bruine basterdsuiker

4 eetlepels roomboter

2 eetlepels karamel snoepjes/boterbabbelaars gehakt

 

Bereiding cake

  • Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius hetelucht
  • Verwarm de koffie samen met de likeur 43 en laat de dadels hier minimaal 30 minuten in weken
  • Meng de bloem met de boter, bakpoeder, bakingsoda, eieren en het zout en laat de mixer alles goed mengen.
  • Maal de dadels met het koffie/likeur mengsel in een keukenmachine of blender fijn tot een pasta.
  • Voeg de dadelpasta bij het deegmengsel en verdeel het beslag in een ingevette tulbandvorm.
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak af op 165 graden Celsius hetelucht. Na ongeveer 50 minuten zal de cake gaar zijn.

Bereiding karamel

  • Doe de suiker in een steelpan en laat de suiker karamelliseren.
  • Als de suiker is opgelost, voeg dan de roomboter toe.
  • Laat even kort bruisen en voeg dan het blikje gecondenseerde melk toe aan de karamel.
  • Laat de karamel ongeveer 6 minuten doorkoken en blijf goed roeren!
  • Verdeel de karamel over de afgekoelde cake en strooi de gehakte boterbabbelaars erover.

 

Sticky toffee cake met dadels en likeur 43 was last modified: april 19th, 2019 by admin
Summary
Recipe Name
Sticky toffee cake met dadels en likeur 43
Published On
2018-10-10
Preparation Time
20 min.
Cook Time
50 min.
karameltaarttoffeedadelsstickycakecaramel
vorige blogpost
Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

Misschien ook iets voor u

Yoghurt ontbijt

Yoghurt ontbijt met pecannoten

Borrelplank met Camembert uit de oven met pistache en honing

quinoa quiche met spruiten

Quinoa Quiche met Spruiten

Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

Perzik van de BBQ met pistachenoten

Notenbrood met noten en pitten

Notenbrood met noten en pitten

Stoofperentaart met pistache

Stoofperentaart met pistache

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie

Power ontbijt met superfoodmix

Power ontbijt met superfoodmix

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top