• Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller
  • Home
  • lekker! assortiment
    • Pick & Mix
    • Snacklijn zoet
    • Snacklijn naturel
    • Snacklijn gezouten
    • Snacklijn ongezouten
    • Raw
    • Rijst
  • Nieuwe producten
    • Duurzame Cashews
    • Chunky Chocolade en Noten Mixen
  • Noten paspoorten
  • Over ons
    • Privacy statement
  • Reseller

verseklassenoten.nl

PistachenootAmandelenHapjesEetmomenten4-uurtje21-uurtje

Baghlava met amandelen en pistachenoten

24 augustus 2017

Voorbereiding: ca. 60 min.
Bereidingstijd: ca. 90 min.

Ingrediënten

  • 200 g amandelen, licht geroosterd en gehakt
  • 200 g pistachenoten, fijn gemalen
  • Filodeeg, ontdooid
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 2 el suiker
  • 225 g boter, gesmolten

Siroop:

  • 225 g suiker
  • 2 el honing
  • 235 ml water
  • 40 ml rozenwater
  • 1/8 tl saffraan in poedervorm, gebruik hiervoor een vijzel

Bereiding

  1. Meng in een kom de amandelen, pistachenoten, 2 tl suiker en de gemalen kardemom en zet apart.
  2. Meng de suiker en het water voor de siroop en verwarm in een pan op medium vuur voor ongeveer 15 min., totdat de suiker is opgelost. Voeg de saffraan toe en zet het vuur lager. Laat dan nog 5-7 min. sudderen.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg het rozenwater toe. Laat vervolgens afkoelen.
  4. Smeer een bakblik in met wat boter. Leg hier de filodeegbladen in en smeer deze ook in met gesmolten boter. Herhaal dit 4 keer.
  5. Bestrooi de bladen met een deel van de notenmix. Voeg weer 5 lagen filodeeg toe met een laagje boter tussen elke laag zoals bij stap 4.
  6. Herhaal stap 5 nog 3 keer. (In totaal heb je stap 5 nu 4 keer uitgevoerd)
  7. Snijd met een scherp mes diagonaal een diamandvorm in het deeg.
  8. Bak de baghlava voor 30 min. in de oven op 180 °C. totdat de bovenkant goudbruin is.
  9. Smeer de afgekoelde siroop over de baghlava en zet het voor nog 5-7 min. in de oven.
  10. Maak dit gerecht een dag van tevoren (of zeker een paar uur) zodat het nog beter smaakt.
Baghlava met amandelen en pistachenoten was last modified: mei 9th, 2018 by admin
Summary
recipe image
Recipe Name
Baghlava
Published On
2017-08-24
Preparation Time
60 min.
Cook Time
90 min.
Total Time
2 uur en 30 min
vorige blogpost
Roodlof salade met pompoenpitten
volgende blogpost
Borani-e bademjan met walnoten (dip van aubergine en yoghurt)

Misschien ook iets voor u

Caesar Salade met zonnebloempitten

Chocola in bladerdeeg - Foodnoot - receptfoto

Chocoladereep in bladerdeeg met hazelnoten

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Broccoliquiche met brie en cashewnoten

Cantharellentaartje met cranberries en brie

Cantharellentaartje met pecannoten, cranberries en brie

Appeltaart met honingnoten

Appeltaart met honingnoten

Appel galette met noten gezouten karamel

Appel galette met noten gezouten karamel

Roodlof salade met pompoenpitten

Kipdij saté met pindasaus

Perzik van de BBQ met pistachenoten

Rauwkostsalade met witte kool en pecannoten

Blog Categoriën

  • Pompoenpitten
  • Blauwe rozijnen
  • Bewust
  • Walnoot
  • Pistachenoot
  • Cashewnoten
  • Pinda's
  • Macadamia noten
  • Cranberry's
  • Pijnboompitten
  • Paranoten
  • Amandelen
  • Hazelnoten
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Eetmomenten
    • Ontbijt
    • 11-uurtje
    • Lunch
    • 4-uurtje
    • Diner
    • 21-uurtje
  • Recepten
    • Hapjes
    • Vegan
    • Snack
    • Salade
    • Taarten
  • Evenementen
  • Uitgelicht

Assortiment

foodnoot_assortiment2zoet
foodnoot_assortiment2naturel
foodnoot_assortiment2gezouten
foodnoot_assortiment2ongezouten
foodnoot_assortiment2raw
foodnoot_assortiment2rijst

Laatste recepten

  • Sticky toffee cake met dadels en likeur 43

    10 oktober 2018
  • Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble

    28 september 2018
  • Kipdij saté met pindasaus

    7 september 2018
  • Caesar Salade met zonnebloempitten

    29 mei 2018

Noten paspoort

Noten paspoort

Cashewnoten

Herkomst: Brazilië
Smaak: Zoetachtige smaak
Toepassing: Cashewnoten worden vaak verwerkt in wokgerechten.

Meer over Cashewnoten

Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Footer Logo

© Copyright 2024 - All Rights Reserved Verse Klassenoten
Scottweg 47, 4462 GS Goes | +31(0)113 36 20 30 | info@klassenoten.nl


Back To Top