Voorbereiding: ca. 60 min.
Bereidingstijd: ca. 90 min.
Ingrediënten
- 200 g amandelen, licht geroosterd en gehakt
- 200 g pistachenoten, fijn gemalen
- Filodeeg, ontdooid
- 1/2 tl gemalen kardemom
- 2 el suiker
- 225 g boter, gesmolten
Siroop:
- 225 g suiker
- 2 el honing
- 235 ml water
- 40 ml rozenwater
- 1/8 tl saffraan in poedervorm, gebruik hiervoor een vijzel
Bereiding
- Meng in een kom de amandelen, pistachenoten, 2 tl suiker en de gemalen kardemom en zet apart.
- Meng de suiker en het water voor de siroop en verwarm in een pan op medium vuur voor ongeveer 15 min., totdat de suiker is opgelost. Voeg de saffraan toe en zet het vuur lager. Laat dan nog 5-7 min. sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg het rozenwater toe. Laat vervolgens afkoelen.
- Smeer een bakblik in met wat boter. Leg hier de filodeegbladen in en smeer deze ook in met gesmolten boter. Herhaal dit 4 keer.
- Bestrooi de bladen met een deel van de notenmix. Voeg weer 5 lagen filodeeg toe met een laagje boter tussen elke laag zoals bij stap 4.
- Herhaal stap 5 nog 3 keer. (In totaal heb je stap 5 nu 4 keer uitgevoerd)
- Snijd met een scherp mes diagonaal een diamandvorm in het deeg.
- Bak de baghlava voor 30 min. in de oven op 180 °C. totdat de bovenkant goudbruin is.
- Smeer de afgekoelde siroop over de baghlava en zet het voor nog 5-7 min. in de oven.
- Maak dit gerecht een dag van tevoren (of zeker een paar uur) zodat het nog beter smaakt.
Summary
Recipe Name
Baghlava
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time